Det svåra livet

Det fortsätter att gå ganska lång tid mellan mina inlägg. Livet rullar på och ju längre tiden går desto mer känner jag att någonting saknas i mitt liv. Den där otäcka känslan av orättvisa börjar växa inuti mig igen och blir allt starkare. Jag antar att det beror på att vi snart ska göra FET. Jag har velat fram och tillbaka över om vi ska göra vårt FET innan vår resa. Det är ca två månader kvar tills vi ska åka och vi kommer att vara borta i två veckor. Jag var lite osäker på om det var en bra idé att göra FET och sedan (om jag nu blir gravid) göra en lång flygresa. Har läst runt lite och har inte hittat någon sida där de avråder en från att flyga tidigt i graviditeten. Som jag känner just nu så tror jag att om vi nu blir gravida med FET är det bra att komma iväg, göra roliga saker och slippa stressen på jobbet och alla måsten. Därför kommer jag att ringa IVF kliniken i nästa vecka och be om att snart få starta med Provera. Vad tror ni? Skulle vilja ha lite input från er hur ni resonerar. Är det vettigt att göra FET alldeles innan en långresa? Vi hoppas självklart på att bli gravida genom FET, och det jag känner lite oro för är om jag skulle må mycket illa.
 
Vet att jag oftast kommer med negativa inlägg i bloggen. Men känns skönt att kunna ha någonstans att skriva av sig när det blir väldigt jobbigt i verkliga livet. Och jobbigt det är det, och det fortsätter att hända tunga och sorliga saker i mitt liv. Vet inte om jag skrivit om det tidigare i bloggen men min mamma är sjuk och har länge haft problem med hjärtat. Innan jul åkte hon in på sjukhus då hennes blodvärden var jättedåliga. Hon fick komma hem efter några dagar. För några veckor sedan blev hon riktigt dålig. Hon fick problem med talet och ramlade även ihop. Min pappa ringde sjukhus som inte vill ta emot henne(!!!). Som tur var stod pappa på sig och till slut fick mamma komma in till sjukhuset. Där fick hon vara tills för bara några dagar sedan. Hennes blodvärden var återigen jättedåliga och läkaren får inte riktigt någon ordning på dem eller vad de beror på. Som om inte det är nog misstänker läkarna att hon har haft en stroke och säger att hon troligtvis har drababts av vaskulär demens. Min älskade mamma, känns så hemskt att inte kunna göra något. Och att bo många mil bort underlättar inte heller. En sak som gör det hela ännu värre är att min mamma inte är speciellt gammal (62). Känns som att en del människor drabbas av all möjlig skit som finns och jag har svårt att se att det skulle finnas några högre makter eller någon rättvisa i världen.
 
Ta hand om er och de i er närhet <3
 
Pånolligen
2017-02-26 @ 10:49:09

Hej vännen!
Jag tycker du är stark som orkar vänta så länge mellan försöken. För mig är det inget alternativ jag kör direkt hela tiden och tycker det är jobbigast att vänta. Jag tycker dock absolut att ni ska göra fet nu. Det är inga problem att flyga och jag tror att det ör bra att komma iväg och tänka på annat. Illamåendet tror jag inte du behöver oroa dig för, det brukar gå att ta sig igenom det. Hade inte väntat om jag varit du, tyvärr kan man ju inte planera allt ändå i den värld vi lever. Fy så jobbigt med din mamma. Så hemskt verkligen! Jag hoppas läkarna hittar vad som är fel och att hon ska må bättre snart. Många kramar ❤️

Svar: Egentligen ville jag inte vänta riktigt så här länge. Skulle ha kört i januari. Men eftersom vi hade resan inplanerad i april/maj var jag tvungen att räkna på veckor. Hoppas ju såklart att det ska gå vägen med FET och då ville jag inte ha kommit för långt ifall det skulle hända något. Sen kände jag att det är bra att åka inte långt efter testdatum, Får vi plus så känner jag att det kan vara bra att koppla av (slippa stressen på jobbet) och få något att göra. Samma sak om det skulle bli negativt, då får vi komma bort och försöka tänka på annat för ett tag.Det är fortfarande inte bra med min mamma men hon är hemma nu iallafall och har hemhjälp med mediciner.
Tack, kram <3
Längtan efter att bli en familj

Lillasyster
2017-02-27 @ 15:56:47

Självklart ska du göra FET! Vi gjorde själva hormonstimulering och insemination innan vi åkte till Thailand i 2 veckor. Och nu sitter min 1åring bredvid mig.

Lycka till, det är er tur nu!!,

Svar: Åhh, vad härligt att höra. Hoppas att det blir samma för oss =)KRam
Längtan efter att bli en familj

Anonym
2017-02-27 @ 21:02:11

Vi hade en 3 veckors resa bokad precis när der skulle bli dags för återinförande av blastocyst. Kliniken avrådde från återinförande just då för att vi helt skulle fokusera på resan. Jag följde rådet och hade en underbar semester. Månaden efter fick vi blastocysten tillbaks och den blev en frisk liten pojke. Om du står ut med väntan tror jag på att åka på semester och samla krafter till ett nytt försök. Lycka till!

Svar: Okej. Förstår hennes tanke samtidigt tänker jag att det kan vara skönt att komma iväg (även om fokus kommer att ligga på en graviditet eller ett negativt besked också såklart). Kul att höra att det lyckades för er.Vi kör FET innan vi åker. Jag känner att jag har ett så stressigt jobb så för den sakens skull kör vi innan. Vet att de säger att stress inte ska påverka men den stressen jag har på mitt jobb tror jag kan påverka negativt.
Längtan efter att bli en familj

Milli
2017-02-28 @ 19:39:38
URL: http://vidrommeromdig.blogg.se/

Jag hade haft samma tankar om resan som du har. Nu åkte jag på en resa när jag var i vecka 17 tror jag. Allt gick bra men jag var så rädd att det skulle hända nåt. Vårt FET som vi gjorde för lite mer än en månad sedan blev det ingen graviditet av och jag känner nu att det var skönt att vi gjorde vårt FET. Vi tvekade nämligen innan om vi skulle spara embryot eller inte. Men det är ingen idé enligt mig att spara och vänta. Lika bra att ta alla chanser man får för man längtar så mycket efter det där underbara barnet. Hoppas så att ni kan få ert barn, det är ni värda. ❤

Svar: Förstår att du var orolig då. Vi bestämde oss för att köra. Jag hoppas såklart att det ska gå vägen (och vägrar nästan att tänka på ett negativt besked). Går det vägen kommer det att vara väldigt tidigt i graviditeten och jag kommer förmodligen att känna efter och tänka massor hela tiden. Men det hade jag å andra sidan gjort här hemma också.<3
Längtan efter att bli en familj
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0