"Jag ställer dig i vår kö"

Efter allt väntande de senaste åren borde jag kanske ha vant mig. Men att få stå i kö för att komma till en kurator och prata de trodde jag inte att jag skulle behöva. Jag förstår att det är många som av olika anledning mår dåligt och behöver komma och prata med någon. Men ändå, ringer man till en kurator tycker jag att man borde få en tid den närmaste veckan. Jag skrev i förra inlägget att jag ringt kvinnohälsan på sjukhuset och att kuratorn där är ledig till den 29 augusti. Igår ringde jag vårdcentralen, blev uppringd idag. Kvinnan som ringde upp var visserligen trevlig men det fanns ingen tid för mig utan hon var tvungen att ställa mig i kö. Hon kunde inte heller svara på hur lång tid det skulle ta att få en tid för det kunde ju "komma in akutfall". Hon frågade om jag var sjukskriven nu, och hur jag kände. Jag berättade att jag skulle ha börjat jobba efter semestern men varit sjuk i förkylning och att jag ska jobba första dagen imorgon. Jag sa också att jag jobbar med barn och att det blir allt jobbigare och att jag var orolig för hur det ska gå imorgon. Tydligen räknades inte det som akut. Antagligen var jag för snäll som vanligt, jag skulle ha sagt att jag vill ha en tid nu.
 
Ska gå till jobbet imorgon och se hur det känns. Kommer nog att klara av dagen men det kommer att fresta på. Jag vill inte att jobbet ska ta all energi, men samtidigt måste jag jobba. Funderar dock på att söka annat jobb, något som inte alls har med barn att göra. Men vad skulle det kunna vara? Vet inte vad jag skulle kunna söka för annat jobb.
 
När det gäller sprayandet så har jag fortfarande inte fått någon mens. Har den inte dykt upp tills på måndag måste jag ringa Huddinge. Inför detta försöket har jag som jag skrivit innan inte så stora förhoppningar att det ska lyckas. Jag tror inte direkt på att chanserna ökar om man ändrar sitt levnadssätt. Jag är inte överviktig, röker och snusar inte och jag dricker knappt någon alkohol. Ändå kan jag inte låta bli att tänka att om jag kan göra det minsta för att öka chanserna att lyckas så gör jag det. Jag har känslig mage, troligtvis IBS. Jag har läst och hört på flera ställen att man ska undvia gluten om man har IBS mage. Därför har jag bestämt mig för att undvika gluten så mycket som möjligt ett tag framöver. Slutade i söndags och hitills har det gått bra. Men det är svårt, det är så mycket av det vi har hemma som innehåller gluten. Tycker inte heller att det gjort så stor skillnad hitlls, magen krånglar fortfarande och är lite svullen. Den enda skillnaden är att jag inte känner mig lika spänd i magen. Antar att det är ett bra tecken.
 
Jag ska även börja på gym. en dag i veckan. Eller åtminstone testa, gym är inte riktigt min grej men jag ska ge det ett försök. En gång i veckan kanske inte låter mycket. Men den enda träningen jag gör just nu är går/cyklar till och från jobbet, går på långpromenader samt gör lite övningar hemma ibland. Så för mig kommer en gång i veckan att vara mycket. Jag får dock se hur jag mår psykiskt också, om jag orkar gå på gym och ha massa människor som tittar på mig.

Spraydag 7

Nu har jag sprayat med Synarela i 7 dagar. Har inte jättemycket biverkningar vilket är skönt. De biverkningar jag märkt av hitills är:
  • mycket flytningar
  • ont i bröstvårtorna när jag rör vid dem
  • lite humörsvängningar                                                                                                                          
Dock har jag haft en rejäl förkylning med nästäppa, tung i huvudet, feber och halsont sen spraydag 2, så jag vet inte hur mycket av huvudvärken som beror på förkylningen och hur mycket som beror på sprayen. Har fortfarande lite feber men är på bättringsvägen nu.
 
Jag är lite orolig att jag inte ska hinna bli nedreglerad innan sprutstart. Vid förra försöket var jag inte nedreglerad efter två veckor, och fick då börja spraya tre gånger per dag istället för två. Skillnaden mellan förra gången och denna är att jag denna gången sprayar mycket kortare tid innan det är dags för sprutor vilket gör att jag troligtvis inte kommer hinna spraya tre gånger per dag om jag inte blir nedreglerad efter de två veckorna. Jaja, får ta det som det kommer.                         
 
Som jag skrivit tidigare har jag försökt att få tag i en kurator för att ha någon att prata med. När jag till slut blev uppringd av sjukhuset så visade det sig att det finns en kurator kopplat till kvinnohälsan på sjukhuset här och hon har semester till den 29 augusti. Så frågan är om jag ska ringa vårdcentralen och få en akuttid till en kurator eller vänta till den 29:e. Känner att jag vill komma iväg och prata med någon men vill samtidigt ha en som har lite kunskap inom ämnet och det vet jag inte om det finns på vårdcentralen.

IVF 2 -Synarela

Nu är vi igång med Ivf nummer 2 och jag sprayar med Synarela morgon och kväll. Lite segt att behöva ställa klockan på sju på morgonen när man har semester. Har dessutom lyckats bli sjuk, feber, huvudvärk och ont i halsen -jag hoppas inte att det påverkar Sprayandet men det borde det väl inte göra. 
 
Har ringt och försökt få tid till en kurator också men har varit svårt, men nu ska jag iallfall bli uppring av gyn. mottagningen imorgon och förhoppningsvis kan de förmedla en kontakt. Känns konstigt bara att gå iväg och prata med någon. Vet att jag behöver det men samtidigt känner jag att inte vill "blotta" mig för andra. Rädd för att visa mig svag och att bryta ihop. Och jag vet -man är inte svag för att man går och pratar med någon men det är den känslan jag har. 
 
Känner att inte orkar med "folk" längre. Försöker undvika alla situationer där barn kommer på tal, men det är inte speciellt lätt eftersom det kan dyka upp vid alla möjliga oväntade tillfällen. Orkar inte försvara mina känslor längre, det känns som att så fort jag säger hur jag känner ska någon motsäga sig den känslan. Visst, alla ofrivilligt barnlösa känner och tänker inte likadant. Men visst borde jag som faktiskt är ofrvilligt barnlös kunna tala mer för oss än människor som aldrig behövt uppleva det?
RSS 2.0