En sådan där dag

Idag är en sådan där dag. En dag då jag känner mig fruktansvärt avundsjuk på alla gravida, på alla som har lätt för att bli gravida, på alla som får känna glädjen i att vara någons förälder. Tycker inte om den känslan, den gör mig så fruktansvärt grinig. Och blir jag grinig, då blir jag lätt arg, ledsen och trött. Sen går der runt, runt och ingenting hjälper. Inga sötsaker, inga boxningssäckar, inga ord, inga kramar -nej ingenting hjälper. Vill gå och lägga mig men vet att alla tankar och känslor kommer att snurra runt, runt. Vill vara ifred, vill slippa allt, vill kunna stänga av alla känslor. Vill inte känna avundsjuka mot någon annan för det hjälper inte mig på något sätt i min kamp. Men ändå, ändå finns känslan där och dagar som denna är den extra stark. Dagar som dessa borde inte få finnas.
 
Ofrivilliga barnlöshet - Jag HATAR dig! Jag HATAR vad du gör mot mig och vad du får mig att känna!
 

Mappar

Började blogga om vår ofrivilliga barnlöshet för lite mer än ett år sedan. Har sedan dess börjat följa en hel del bloggar kring samma ämne. Endast någon enstaka av de bloggarre jag följde då hade lyckats få barn och ytterliagre några var gravida då. Ganska snart gjorde jag mappar kring de bloggar jag följer. Dessa mappar blev det: "Fött" "Gravida" "Ska adoptera" sen den sista gruppen (där jag själv tillhör) fick inget namn utan ligger som sparade bokmärken. Ville inte göra någon mapp som heter "vi som kämpar" eller liknande då det känns alltför smärtsamt att ständigt behöva bli påmind om det. Allteftersom tjejer blir gravida, får barn eller bestämmer sig för att adoptera så flyttar jag över bloggarna till respektive mapp.
 
En av anledningarna till att jag delade in bloggarna i olika mappar var att ibland orkar jag inte läsa bloggar kring graviditet eller kring tjejer som fått barn. Vet att tjejerna till de bloggar jag följer också har kämpat, många i flera år. Det är inget illa mot dem (er) men ibland orkar jag helt enkelt inte och mapparna har blivit ett sätt för mig att kunna stänga ute vissa delar när det känns alltför tungt.
 
De senaste månaderna är det två av min mappar där antalet bloggar har blivit fler och det är "fött" och "gravida". Jag känner en stor glädje för alla kämpar som lyckas men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka tanken kring om jag själv någonsin kommer att kunna räkna in mig i någon av de två mapparna. Vi är fortfarande ett gäng tjejer som tillhör gruppen utan mapp. Dock börjar antalet nya (bloggare som börjat skriva efter mig) bli fler än de som fanns där från början vilket också stressar mig en del. Jag hoppas av hela mitt hjärta att vi alla som kämpar kommer att uppnå vår högsta önskan, på ett eller annat sätt <3
 
Har fortfarande bara fått in en fråga till min frågestund. Så gör en sista påminelse här. Vad vill ni ställa för frågor till mig? Svarar på de frågor jag fått in i nästa inlägg =)

Att fördriva tiden

Som alla inom IVF-svängen, och kanske speciellt för oss som ska genomgå IVF med PGD, vetså är väntan en sak som snabbt blir en del av ens vardag. Och det värsta är att man kan få vänta i månader på att få ett svar som bara leder ett litet myrsteg framåt. Därefter ska en ny remiss skrivas och ett nytt besök göras på ett annat ställe. Tror att jag är inne på min tredje remiss och ska få besöka mitt fjärde sjukhus under 14 månaders tid. Har dock inte fått något datum för när nästa sjukhusbesök ska ske, bara vilket sjukhus jag ska få besöka. Jag tillhör en av alla de där människorna som har svårt att se något positivt när det ända man tycks vara med om är motgångar. Men har försökt hitta några positiva saker med att bli bollad hit och dit. En sak skulle kunna vara att jag blir ganska berest vilket kan vara bra med tanke på att jag har ett otroligt dåligt lokalsinne. En annan positiv sak är att jag förhoppningsvis blir lite bättre på att stå på mig och strida för min sak när det gäller sjukvården. Har alltid varit en person som rättar in mig i ledet och gör vad jag blir tillsagd vilket uppenbarligen inte fungerar när det gäller kontakten med sjukvården.
 
Vet att jag skrivit någon gång tidigare att jag försöker planera in massor av saker och aktiviteter för att få tiden att gå och för att ha annat att tänka på. Det kan vara alltifrån en liten sak som tar någon timme bara till en resa. Detta gäller främst helgerna eftersom jag på vardagarna har fullt upp med jobb. Det är alltid något som ska göras på jobbet eller planeras och vi har massor av kvällsmöten o.s.v. På helgerna försöker jag hålla mig sysselsatt på olika sätt. I lördags var vi borta hela dagen och i söndags höll jag mig sysselsatt med diverse planeringar. Jag brukar göra listor med vad som ska göras eller köpas. Snart åker vi till Ullared och då ska vi bland annat handla julklappar. Har därför börjat skriva en lista på allt som ska införskaffas på Ullared. Jag har även börjat göra en lista på allt som ska fixas inför jul. Tycker mycket om julen och försöker skapa julstämning här hemma genom att pynta, laga mat, baka med mer.
Här är lite aktiviteter jag har planerat in framöver:
  • Biobesök
  • Åka och besöka mina föräldrar (de bor ganska många mil från mig).
  • Ullared
  • Få till en fika med några av mina arbetskamrater
  • Göra en storstädning här hemma (inte så kul men det håller mig sysselsatt)
  • Börja på någon ny stickning eller på något broderi
 
I förra inlägget skrev jag att jag kommer ha en frågestund här på bloggen. Har bara fått in en fråga hitills så skicka gärna in fler frågor. Det är intressant att få reda på vad ni skulle vilja veta mer om kring mitt liv.
RSS 2.0