Snart IVF 3

I veckan kör vi igång vårt sista Ivf med PGD försök. Sista i Sverige iallafall. Hoppas självklart men har ingen tro på att vi kommer att lyckas på detta försök. Känns som att det inte är speciellt mycket som talar för oss. Visst vi har blivit gravida en gång men det ledde ju inte till något barn. Sen känner jag att det är lika bra att inte gå runt och tro att det ska fungera. Får bli en glad överraskning istället om vi lyckas. Börjar så smått ställa in mig på att göra försök utomlands. Ska under vårt sista försök här i Sverige maila till lite kliniker utomlands. Vi kommer troligtvis att ha råd (och ork) med max två försök utomlands. Finns ingen garanti att lyckas utomlands heller men det är iallafall högre chans att lyckas där samt att de gör mer individanpassade behandlingar.
 
 Idag höll jag på att bryta ihop i personalummet på jobbet. Hade rast när min chef (som vet att vi inte kan få barn) samt några kollegor diskuterade. Den ena hade en släkting som hade haft svårt att få barn och hade adopterat, därefter hade de lyckas få biologiska barn. Då hör jag dem säga (även min chef) att "ja, det är ju oftast psykologiskt det där... Och när väl har fått barn eller adopterat så lossnar det". Blev arg men mest ledsen. Fick sitta och blinka bort tårar. Ville egentligen gå därifrån men då hade jag brutit ihop helt. Det finns inget ställe på jobbet där man kan dra sig undan och vill inte gå in på toaletten och gråta. Samtidigt som jag ville gå ut från personalrummet hade jag lust att skrika åt dem allighopa. Känns som slag i magen när de sitter och säger att det är psykologiskt. Som att jag inte redan tycker att jag är värdelös, blir ju inte bättre av att få höra sådana saker.
 
Menmen, jag hoppas att jag någon gång i framtiden kommer vara tillräckligt modig för att stå upp för mig och alla andra ofrivilligt barnlösa. Kram till er alla kämpar därute <3
Sara - Längtan efter bebis
2017-09-12 @ 14:07:50
URL: http://langtanefterbebis.se

Åh, STOR kram Susse! Förstår att det var tungt att höra!
Håller alla tummar för att det skall funka den här gången och att ni får er älskade bebis! Levi kom ju till på sista försöket.
Ett tips, om du orkar, jag gick till en akupunktör som var specialiserad på ofrivillig barnlöshet och Ivf-patienter. Fick akupunktur 2 ggr i veckan de veckor jag tog sprutor och sen två ggr samma dag som återföringen, en gång innan och sen åkte jag dit direkt efter återföringen.
På nått sätt känns det som att det bog hjälpte lite, vill tro det i alla fall. Om inte annat så var det väldigt skönt och avslappnande att få akupunktur. Kolla gärna upp det!

Kramar!!!! ❤️

Svar: Tack snälla för din kommentar <3 Och stort grattis till graviditeten <3 Jag hoppas på att vi också kommer att lyckas på sista försöket. Jag har funderat på akupunktur men det har tyvärr inte blivit av.
Kramar
Längtan efter att bli en familj

Blogg.alltforforaldrar.se/Livetslycka
2017-09-12 @ 20:31:04

Åh vad jag hoppas för er! Det är er tur nu <3 Jag förstår att de tar hårt när folk pratar sån där idioti. Man får ju tyvärr försöka tänka att det handlar om okunskap. Jag ska snart berätta för jobbet. Och kommer då försöka stå upp och berätta för alla (30 st) men även påpeka att det inte är en självklarhet för alla att kunna skaffa barn. Och att jag vill att alla ska tänka till en gång extra innan de frågar någon -när ska ni skaffa barn? Är det inte dags snart? Osv osv.. Jag kanske kan få några att tänka till lite iaf.

Svar: Tack snälla du <3 Ja, men visst är det så. Åtminstone till stor del. Men sen finns de människor i min närhet som jag berättat för som kommer med korkade kommentarer. Och när jag sedan berättar hur jag känner eller fakta är det nästan ändå som att jag får höra att mina känslor är fel. Och det tar hårt på mig =( Ååå hoppas att det gick bra när du berättade (om du berättat än?) och att folk får lite större förståelse.
Längtan efter att bli en familj
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0